Kenneth Perez: "Zonder hem kan Feyenoord derde of vierde worden"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © BSR Agency

Kenneth Perez is als analist vaak kritisch op de Nederlandse Eredivisie en weet als oud-speler van onder meer Ajax, PSV en AZ waar hij over praat. Tegenover Voetbal International gaat de Deen in op de verhoudingen tussen de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord.

Hoewel Feyenoord afgelopen jaar kampioen werd en PSV nu ongeslagen bovenaan staat, hoeft dit patroon volgens Perez niet zo te blijven. "Het kan zo omslaan", geeft de analist aan. "Je hebt bij Feyenoord te maken met of Arne Slot blijft of niet. Zonder hem óf een vergelijkbare trainer, kunnen ze zo weer derde of vierde worden."

"Bij PSV is het een ander verhaal, daar hebben ze veel betere spelers kunnen kopen", meent Perez. "Die hebben de financiën om dat te blijven doen. Als de mensen blijven die er nu zitten, kunnen ze zo dominant blijven. De droom die PSV had om Ajax te kunnen inhalen, is precies uitgekomen. Die bal is gaan rollen vanaf het moment dat Marc Overmars wegging en een paar prutsers ervoor in de plaats kwamen. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan."

Wie de nieuwe trainer van Ajax moet worden, daar heeft Perez wel een suggestie voor. "Je zit nog wel even met deze selectie in je maag gesplitst. Het is lastig om van spelers met een lang contract af te komen. Daarom heb je echt een bijzondere trainer nodig die wat van deze selectie kan maken. Een soort tweede Arne Slot. Ik denk dat die bestaat: Dick Schreuder. Bij PEC Zwolle heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt. Thomas Beelen is daar een voorbeeld van. Dat is zijn verdienste geweest."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand