Keeperstrainer Oranje ziet probleem: "Blessures zitten in de weg"

Justin Bijlow met een blessure
Justin Bijlow met een blessure Foto: © Pro Shots

Frans Hoek, de keeperstrainer van Oranje tijdens het WK in Qatar, spreekt vol vertrouwen over Bart Verbruggen. Ook sprak hij zich uit over Feyenoord doelman Justin Bijlow, die hij niet onder de lat ziet staan aanstaande EK.

"Als ik kijk naar mijn eigen criteria, dan is Verbruggen de meest logische keuze", begint Hoek in gesprek met de NOS. "Hij is heel allround. Dat wil zeggen dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de opbouw, maar dat hij ook gewoon zijn doel goed kan verdedigen."

Volgens Hoek is Mark Flekken de beste opbouwer, maar zijn Verbruggen en Justin Bijlow beter op de lijn. "Bijlow is ook allround, maar zijn blessures zitten hem in de weg en als je niet speelt, ontwikkel je je ook niet."

Verbruggen is de jongste van het trio, maar dit is volgens Hoek geen risico. "Hij heeft een ervaren en goede verdediging voor zich, met daarin ook spelers die oog voor anderen hebben. Virgil heeft Andries Noppert heel veel rust en vertrouwen gegeven door hem te helpen. Ook al op trainingen. Dan zei hij: blijf maar bij je goal, wij lopen het gat wel dicht. Andries werd ook volledig opgenomen in de groep."

Als het aan Hoek ligt, wordt Verbruggen de opvolger van Noppert als eerste doelman van Oranje tijdens een eindtoernooi. "Hij is een natuurtalent. Nu moet hij de potentie omzetten in prestatie. Dan kan het best zijn dat hij de volgende wordt waar Oranje lang op kan bouwen à la Edwin van der Sar. Maar zo ver zijn we nog niet."

Lees meer:
0 reacties