Karsdorp: "Reageerde misschien niet goed op teleurgestelde fans"

Rick Karsdorp in het shirt van AS Roma
Rick Karsdorp in het shirt van AS Roma Foto: © Pro Shots

Rick Karsdorp is inmiddels helemaal op zijn plek bij AS Roma. De oud-speler van Feyenoord ziet in Rome veel gelijkenissen met zijn oude club.

"Ze zijn vergelijkbaar", zegt Karsdorp in ELF Voetbal Magazine. "De passie voor de club is er duidelijk. Zeker in de derby tegen SS Lazio; die is nog een tikkeltje intenser dan Feyenoord - Ajax. En ook hier geldt: als je het goed doet, ben je de held. Gaat het minder, dan krijg je kritiek. Hoewel, nu ik erover nadenk: misschien zijn de mensen hier iets kritischer dan bij Feyenoord."

Karsdorp was in Rotterdam echter ook niet altijd onomstreden. "Bij Feyenoord heb ik ook kritiek ervaren. Toen was ik jonger en reageerde ik misschien niet goed op teleurgestelde supporters. Ik begrijp het ook wel. Als ik fan zou zijn van een club die een 2-0 voorsprong weggeeft, zou ik ook gek worden van de spelers. Maar soms klinkt er al erg snel boegeroep. Dat vind ik zonde", aldus de rechtsback.

"Het heeft geen zin om een speler helemaal af te kraken", meent Karsdorp, die bij Roma het wel meemaakte na moeizame periode vanwege blessureleed. "Ik was voor veel geld gekocht en mensen begonnen zich af te vragen of ik het niveau aankon en of ik nog helemaal fit kon worden. Na mijn tweede periode bij Feyenoord kwam ik terug, vastberaden om hier te slagen. Dat lukte en ik werd basisspeler."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand