Karsdorp aangepakt na cruciale fout: "Hij is gewoon ongeschikt"

Rick Karsdorp wordt gesteund na zijn fout
Rick Karsdorp wordt gesteund na zijn fout Foto: © BSR Agency

Rick Karsdorp is het mikpunt van kritiek na de 0-2 nederlaag van AS Roma in de halve finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen. De voormalig Feyenoorder ging donderdagavond de fout in met een slordige pass, waardoor de Duitse ploeg op voorsprong kwam in Italië.

Karsdorp begon donderdag voor het eerst in zes wedstrijden weer in de basis, maar ging na een klein halfuur spelen in de fout. De 29-jarige verdediger wilde zijn doelman Mile Svilar aanspelen, maar die bal was veel te zacht. Karsdorp moest vervolgens zien hoe Florian Wirtz kon binnentikken na een bal van Alejandro Grimaldo.

De Nederlander werd al tijdens de wedstrijd uitgefloten door de supporters van AS Roma, maar coach Daniele de Rossi nam het voor zijn pupil op. "Natuurlijk was hij niet blij met het fluitconcert, dat is logisch. Maar het gefluit was ook logisch.Ik heb hem gezegd dat hij zich er niet door moet laten beïnvloeden."

"We zullen hem steunen, want in voetbal worden fouten gemaakt. Het is te makkelijk om naar zijn fout te wijzen. In de rust zei ik hem nog dat hij goed speelde en dat vind ik nog steeds. Ik zal ook nooit boos worden om een verkeerde pass", aldus de coach van AS Roma.

De Italiaanse media waren minder mild. Van La Gazzetta dello Sport krijgt Karsdorp een 4 voor zijn optreden. De roze sportkrant spreekt over een 'sensationele fout die zijn sporen nalaat'. Ook Corriere dello Sport is hard: "De gebruikelijke Karsdorp, hij is gewoon ongeschikt om op bepaalde niveaus te spelen."

Lees meer:
0 reacties