"Jorien van den Herik had het sowieso al heel moeilijk gekregen"

Jorien van den Herik
Jorien van den Herik Foto: © BSR Agency

Over twee weken gaat besloten worden wie de nieuwe voorzitter gaat worden van de KNVB. Jorien van den Herik was kandidaat, maar heeft zich teruggetrokken. 

"Hij had zich eigenlijk spontaan aangemeld", vertelt Sjoerd Mossou in FC Rijnmond. "We zaten in een programma van ESPN waar het ter sprake kwam en de dag erna wilde hij toch ineens meedoen. Hij schermde daarin mee dat het daarvoor in achterkamertjes was gegaan en dat hij er nu achter was dat hij nog mee kon doen. Toen is hij eigenlijk te laat aan boord gekomen. Twintig van de zestig voorkeursstemmen waren al weg, dus het was sowieso al heel moeilijk voor hem geworden om tien clubs achter hem te krijgen."

"De voorzitter van de KNVB wordt ook wel eens overschat", gaat hij verder. "Mensen denken dat dat de baas van het voetbal is, maar het is een tweedaagse werkweek die zij hebben formeel gezien. Het is grotendeels een ceremoniële lobby functie, mensen moeten niet denken dat zij alles bepalen. Het is echt een bestuurder, niet de minister-president maar de koning."

Lees meer:
0 reacties