Jordy Clasie vervanger van Frenkie de Jong? "Kan het niveau aan"

Jordy Clasie
Jordy Clasie Foto: © NESimages

Frenkie de Jong gaat officieel niet mee naar het EK vanwege een blessure. Datzelfde dreigt te gebeuren met Teun Koopmeiners, die maandag in de warming-up voor Nederland-IJsland uitviel. Hans Kraay junior denkt dat Oranje in een 'hele andere categorie' middenvelders moet gaan kijken.

"Het gekke is, en ik weet niet of ik dat nu al mag zeggen, dat we barstten van de goede middenvelders", begint Kraay jr. bij ESPN. "We zaten op een stuk of negen: Wieffer, De Roon, Koopmeiners, Frenkie, Reijnders, Wijnaldum erbij gekomen, Veerman en Schouten. Wat moesten we er allemaal mee en wat moest hij allemaal kiezen? Maar nu zijn er alweer vijf weg."

"Gravenberch was er al bij gekomen, maar het is niet zo dat jij, ik of iemand anders in dit gebouw zo kan zeggen: misschien moeten we nog even aan deze middenvelder denken." Kraay ziet dat Oranje nu uit een andere vijver moet vissen. "Dan kom je in een hele andere categorie terecht, ja." 

"Misschien moeten we denken aan Jordy Clasie (oud-Feyenoorder, red) denken, als het ook met Koopmeiners slecht is. Die kan het niveau aan, maar die heeft eigenlijk al bedankt. Maar het geluk is vanavond wel dat Veerman en Schouten een goede indruk hebben achtergelaten. Weliswaar tegen IJsland, dat is geen Frankrijk, Spanje, Duitsland of Italië. Maar ze zijn complementair aan elkaar", aldus Kraay junior.

Lees meer:
0 reacties