John Guidetti: "In die tijd won Feyenoord niet zomaar van Ajax"

John Guidetti scoort tegen Ajax
John Guidetti scoort tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Aankomend weekend staat De Klassieker weer op het programma: Feyenoord - Ajax. Iemand die nog vaak aan dit affiche denkt is John Guidetti. In zijn tijd bij Feyenoord won hij met 4-2 en scoorde liefst drie keer.

Tegenover het Algemeen Dagblad zegt Guidetti het volgende: "Een heel bijzondere dag. Ik was in de aanloop naar de Klassieker een paar dagen echt ziek. Ik had de uitwedstrijd ook al gemist, in Amsterdam was ik ook ziek en bleef ik op de bank. In de Kuip moest en zou ik erbij zijn en ik voorspelde ook nog drie doelpunten. Dan is het wel lekker als dat ook lukt. Jonge supporters van Feyenoord weten het misschien niet, Maar in die tijd won Feyenoord niet zomaar van Ajax."

Guidetti merkte dat Feyenoord toen de wind in de zeilen kreeg. "Het voelde toen als een keerpunt, een moment waarop de club na alle moeilijke jaren weer de weg omhoog vond. Toen ik kwam, moesten Leroy Fer en Georginio Wijnaldum verkocht worden aan de directe concurrenten FC Twente en PSV. Feyenoord kwam van de tiende plek. Er stond een soort veredeld jeugdelftal met een geweldige trainer Ronald Koeman. Maar we gingen ervoor, volle bak."

Guidetti vervolgt over de strijd om de titel destijds. "Ik zei op de dag dat ik in Rotterdam arriveerde dat we de Champions League konden bereiken. De mensen lachten zich suf, maar we deden het. Ik was trots, maar toch knaagt het ook nog een beetje. Ik trok thuis tegen RKC mijn shirt uit na een doelpunt. Ik kreeg mijn tweede gele kaart en het duel eindigde in 1-1. Een week later tegen PSV moest ik geschorst toekijken en die wedstrijd verloren we ook. In die week lieten we misschien wel de landstitel liggen. Want ook dat was mogelijk geweest", besluit de Zweed.

Lees meer:
0 reacties