"John de Wolf en Henk Fraser waren meedogenloze verdedigers"

John Metgod, Ruud Heus, John de Wolf, Henk Fraser en John van Loen
John Metgod, Ruud Heus, John de Wolf, Henk Fraser en John van Loen Foto: © BSR Agency

Ruud Heus was jarenlang de linksback van Feyenoord. In de jaren 80 en 90 was de verdediger niet weg te denken uit de basiself van Feyenoord en met ELF Voetbal haalt hij dan ook graag herinneringen uit die tijd op.

Heus: "Het kampioenschap in 1993 was de kers op de taart. John de Wolf en Henk Fraser waren meedogenloze verdedigers, Ulrich van Gobbel een tank, ik stond linksachter. Arnold Scholten en Peter Bosz waren mannetjesputters die ook goed konden voetballen, dan had je Rob Witschge, József Kiprich was uniek in zijn soort. Gasten Taument en Regi Blinker waren de acteurs die voorin voor creativiteit zorgden, Ed de Goeij was een topkeeper. Bij elkaar hadden we gewoon een topelftal."

Wij gunden elkaar alles. Het was lachen, gieren en brullen, maar als er gefloten werd voor het beginsignaal, gingen we het veld op om negentig minuten lang tekeer te gaan. Daardoor werd alle zottigheid naast het veld geaccepteerd. Die gekkigheid hielp ons, want naast het veld groeiden we naar elkaar toe en daardoor konden we lezen en schrijven met elkaar. Als één van ons een opstootje had, stonden er meteen tien ploeggenoten om 'm heen", vertelt een trotse Heus.

Lees meer:
0 reacties