Jeugdproduct Feyenoord blikt terug: "Waren de gouden lichting"

Amir Absalem en Malik Sellouki
Amir Absalem en Malik Sellouki Foto: © Pro Shots

Amir Absalem maakte van 2005 tot 2016 deel uit van de opleiding van Feyenoord. Hij kwam in Rotterdam niet in aanmerking voor een contract en is via FC Groningen, Almere City en Roda JC aangekomen bij ADO Den Haag.

In het Algemeen Dagblad blikt hij terug op zijn tijd bij Feyenoord. "In 2014 in de B1 werden we nog kampioen van Nederland. Vooraf werden wij bestempeld als de 'gouden lichting', maar als je nu kijkt waar iedereen is terechtgekomen, valt dat best wel mee", zegt Absalem. Makkelijk was het niet altijd, want zijn broer overleed op jonge leeftijd. "Hij had een verslaving. We waren als gezin zo hecht en dan gebeurt dit. Ik was toen al verhuisd naar Groningen en ik had het voetbal dat voor afleiding zorgde. Maar elke keer als ik mijn moeder zag, was het erg lastig om haar zo te zien. Het heeft een wond in ons gezin achtergelaten."

Op dit moment speelt Absalem bij ADO Den Haag, waar hij ook regelmatig op de bank moet zitten. "De ene week speel je wel, de andere week niet. Als voetballer wil je ritme opbouwen. Het is fijn om zekerheid te hebben en het is niet makkelijk als je dat niet hebt. Dat vraagt veel energie. Het zijn niet de twee makkelijkste jaren bij ADO, maar om nu te zeggen dat ik het plezier weer verloren ben, dat gaat me te ver."

Ook moet hij even wennen aan het nieuwe spelsysteem van de Hagenezen. "Het is een grote verandering om na acht maanden ineens niet meer 4-3-3 te spelen. De keuze valt nu op meer zekerheid achterin. Voor mij komt het beter uit. We moeten in het nieuwe systeem groeien, om zo goed mogelijk te presteren. In elk geval de laatste wedstrijden en misschien daarna nog in de play-offs", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties