Jeffrey Kooistra duidelijk: "Een verliezersmedaille boeit me niet"

Jeffrey Kooistra
Jeffrey Kooistra Foto: © Pro Shots

Aankomende zondag staat de bekerfinale op het programma. Feyenoord en NEC kruisen de degens met als inzet de felbegeerde beker. Begin jaren 90 was dit ook de finale, Feyenoord was toen de sterkste.

Wie als speler de finale ook meemaakte, was Jeffrey Kooistra. Hij denkt nog regelmatig terug aan de wedstrijd die helaas voor hem werd verloren. Kooistra blikt in Voetbal International terug: "Je proefde toch een beetje een nederige houding. Voor de club was het bijzonder. NEC is een Traditionsverein zoals ze dat in Duitsland noemen. In Nijmegen rijdt de helft van de mensen met zo'n vaantje aan de binnenspiegel. De club is van het volk."

Toch ging de finale verloren voor Kooistra. "Het was gaaf, maar een verliezersmedaille boeit me niet. De finale een jaar eerder tegen Heerenveen herinner ik me ook nog trouwens. Ik zat op de bank en we moesten al vroeg wisselen omdat Gertjan Verbeek geblesseerd raakte. In de tweede helft mocht ik toch warmlopen, twee minuten later daalde er een oorverdovend applaus neer. Liep Rodion Camatara ook warm. Die mocht er nog in en maakte de 6-2. Ik baalde natuurlijk", besluit Kooistra.

Lees meer:
0 reacties