Javairô Dilrosun geniet in Mexico: "Ze laten me thuis voelen"

Javairô Dilrosun
Javairô Dilrosun Foto: © Pro Shots

Afgelopen winter vertrok Javairô Dilrosun na anderhalf seizoen bij Feyenoord waar hij niet meer in de plannen voorkwam. Hij maakte de overstap naar het Mexicaanse Club América waar hij inmiddels aardig zijn draai heeft gevonden.

Na afloop van het 2-3 verloren oefenduel tegen Cruz Azul geeft de vleugelspeler aan dat hij wel even moest wennen in Mexico. “Ik kom natuurlijk van een heel ander continent. In het begin was het moeilijk. Dat is het eigenlijk nog steeds, want ze spreken een andere taal hier. Maar de mensen, de staf en de fans laten me thuis voelen.”

De aanvaller geeft aan dat het niveau van het voetbal in Europa wat hoger ligt, maar dat de Mexicaanse competitie op een ander vlak sterker is. “Ik denk dat het niveau voetballend hoger is in Europa. Maar fysiek gezien zijn ze hier sterker. Ze houden ervan om de strijd aan te gaan en in duels te komen. Dat is anders dan in Europa," aldus Dilrosun. "Maar het is niet dat het verschil heel groot is. Ik denk dat de Mexicaanse competitie van een goed niveau is. Elke week nemen we het op tegen lastige tegenstanders.”

De stap naar Mexico had ook nog een ander bijzonder bij-effect voor de aanvaller. De club presenteerde hem namelijk met een filmpje in de stijl van De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Dat leverde hem een hoop nieuwe Instagram-volgers op. “De fans van Club América zijn erg fanatiek. Mijn Instagram is ontploft en ik heb er een hoop nieuwe volgers bijgekregen.”

Ook benoemt hij dat de club een grote schare fans heeft. “Elke wedstrijd zie je dat weer. Ook als we uit spelen, zie je een hoop geel op de tribunes. Dat geeft een goed gevoel. Het zorgt ook voor veel druk bij de spelers, maar daar moet je mee om kunnen gaan. We moeten het elke wedstrijd laten zien,” besluit de oud-Feyenoorder.

Lees meer:
0 reacties