Janssen gaat in op Van Persie-gerucht: "Volgens mij wil hij dat niet"

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © NESimages

SC Heerenveen is op zoek naar een opvolger van Kees van Wonderen. Eén van de namen die rondzingt in Friesland is die van Robin van Persie. De oud-spits is momenteel trainer van Feyenoord Onder 18.

Theo Janssen vindt die optie 'heel interessant'. "Het is een jonge trainer, heeft eigenlijk alleen nog maar in de jeugd gewerkt. De stap naar het betaald voetbal, met mannen werken, die is echt heel groot", merkt de oud-voetballer op bij Studio Voetbal. "Dat kun je echt niet met elkaar vergelijken. Ik heb het idee dat hij een heel duidelijk plan heeft hoe hij dat wil gaan bereiken."

"Soms komen er dingen voorbij, dan moet je misschien instappen. Ik zou 'm ook wel adviseren om een jaar, twee jaar, ergens te assisteren. Voordat hij de volgende stap maakt. Maar volgens mij wil hij dat niet", geeft Janssen, zelf trainer van Vitesse Onder 21, aan. "Misschien moet je dan eerst kijken of je een stap kan maken naar de Onder 21, waar het al meer mannenvoetbal is dan de Onder 18 of de Onder 16."

De voormalige middenvelder vervolgt: "Of ik het een te grote stap vind? Nee, ik ben heel nieuwsgierig hoe hij het gaat doen. Iedereen denkt dat je van jeugdtrainer zomaar even trainer kan worden bij een eerste elftal. Maar er komt zoveel druk bij kijken, sponsoren, bestuur. Heerenveen heeft met Foppe en Riemer een paar mensen waar hij ook close mee moet zijn. Als die hem steunen en Foppe zou een keer in de week met hem gaan babbelen, dan zou ik zeggen: doen", is de boodschap van Janssen.

Lees meer:
0 reacties