Jansma ziet opvolgers Slot: "Ze zijn écht bezeten met hun vak"

Kees Jansma staat voor een raadsel als het gaat om de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. Naar verwachting nemen de Rotterdammers na dit seizoen afscheid van Arne Slot en moeten ze dus op zoek naar een vervanger. Jansma meent dat Joseph Oosting een goede optie zou zijn geweest, maar hij heeft recentelijk bijgetekend bij FC Twente, ook ziet Jansma nog een andere reeële optie.

“Degene die ik daar zie zitten, heeft bijgetekend: Oosting”, reageert Jansma in gesprek met FCUpdate.nl op de vraag wie Slot moet opvolgen bij Feyenoord. “Oosting heb ik meegemaakt en vond ik heel goed, heel prettig.” Volgens Jansma zorgen hoge verwachtingen bij Feyenoord voor moeilijkheden. “Men zegt altijd dat het een grote naam moet zijn. Ja, waarom? Je wordt een keer een grote naam.”

Slot was geen bekende naam toen Feyenoord hem aanstelde als hoofdtrainer. “Slot had het bij AZ zeker goed gedaan, maar is uiteindelijk toch een eenvoudige voetballer van PEC Zwolle”, zo stelt Jansma, die zich afvraagt of je als Feyenoord zijnde niet moet gokken op een hoofdtrainer uit de middenmoot van de Eredivisie.

“Waarom zou je daar niet een Alex Pastoor durven neerzetten? Waarom niet. Wat je bij Oosting ziet, en dat zie ik ook bij Pastoor, is dat zij ontzettend bezig zijn met hun vak. Ze zijn écht bezeten, ze denken erover na”, aldus de voormalig sportpresentator. “Dat doet Slot ook en dat heb je nodig, iemand die in staat is om spelers beter te maken.”

Lees meer:
0 reacties