Jan Boskamp zag talent op Varkenoord: "Komt weer bovendrijven"

Jan Boskamp in de studio van RTL 7
Jan Boskamp in de studio van RTL 7 Foto: © Screenshot VTBL

Jan Boskamp heeft in de Cor Potcast meer verteld over zijn bezoekjes aan Varkenoord in het verleden. De analist geeft aan dat hij veel talent heeft zien groeien in de jeugdopleiding. Ook vertelt hij over zijn vriendschap met Wim Jansen.

Boskamp heeft laten weten dat Robin van Persie het grootste talent is dat hij daar heeft zien rondlopen. Echter heeft hij nog meer talent zien rondlopen die nu nog actief zijn in het betaald voetbal. Zo vindt Boskamp dat verdediger Calvin Verdonk meer in zijn mars heeft. “Hij is nu weer een beetje aan het terugkomen. Tenminste, bij NEC doet hij het goed. Ik noemde hem altijd Cannavaro. Die was echt goed, jezus man. Hij is nu linksback en dan zie je hem vrije trappen nemen en noem maar op. Nu komt hij misschien weer bovendrijven. Hij had enorme sprongkracht en een goede inspeelpass.”

Dit is slechts één van de talenten die Boskamp heeft zien spelen op Varkenoord. Hij kwam daar altijd met zijn kameraad Wim Jansen. Sinds hij niet meer leeft komt Boskamp ook niet meer bij de jeugdopleiding. “Sindsdien ben ik niet meer op Varkenoord geweest. We zijn samen opgegroeid. Hij was 16, ik was 14. Hij ging naar de zandbak, ik ging naar de zandbak. Dus dan zag je elkaar een tijd niet. Maar als je elkaar dan weer zag was het net alsof we elkaar gisteren nog hadden gezien.”

Boskamp geeft dan ook aan dat dit een enorm grote vriendschap was. Toch wil de oud-voetballer graag weer eens op Varkenoord gaan kijken. “Ik moet dat gewoon doen, maar het is net die ene stap die ik weer moet zetten. Ik weet dat Maup Martens er nog is, Cor Adriaanse is er nog, Gaston Taument. Al die gasten zijn er nog", besluit Boskamp.

Lees meer:
0 reacties