Jan Boskamp neemt afscheid als analist: "Echt geen trek meer in"

Jan Boskamp
Jan Boskamp Foto: © Pro Shots

Oud-Feyenoorder Jan Boskamp is niet langer meer op de Nederlandse televisie te zien als analist. Hij deed zaterdagavond bij RTL7 de Champions League-finale en zwaaide daarna af. De voormalig voetballer woont in België en begint op te kijken tegen het heen en weer reizen.

"Het is mij te ver om iedere keer vanuit België hierheen te rijden”, aldus Boskamp. "Ik heb echt geen trek meer in dat klere-eind rijden. Ik krijg ook altijd boetes. Dan rijd ik weer twee kilometer per uur te hard en heb ik weer een boete."

"Ik vind het echt hartstikke leuk, dat meen ik echt", vervolgt Boskamp, die populair werd toen hij vaak aan tafel zat bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Dat deed hij al een tijdje niet meer, maar bij RTL was hij nog wel analist rond de Champions League-wedstrijden. “Ik zal het zeker gaan missen, maar het is goed zo."

Wesley Sneijder, ook een van de vaste analisten bij RTL, vindt het jammer. “Ik ga je ontzettend missen. Ik heb je de afgelopen twee jaar goed leren kennen. We zaten vaak samen, maar helaas ga je niet verder. Jan, je hebt voor altijd een plek in mijn hart. We blijven elkaar zeker opzoeken. Ik hou van je."

Lees meer:
0 reacties