Jan Boskamp wil Ajax-fans weer terug in De Kuip: "Ik mis ze"

Jan Boskamp baalt van de supporters in het Nederlandse voetbal die het verstieren voor de grote groep die het wel goed voor heeft met de medemens. Boskamp wil dan ook dat uitsupporters bij De Klassieker weer welkom zijn, iets wat al lang in Amsterdam en Rotterdam niet het geval is.

De analist en oud-speler zegt het volgende tegen Vandaag Inside. "Wat ik mis, dat zijn gewoon de supporters van Ajax. Ik zit net Vitesse tegen NEC te kijken, ook geen uitsupporters. Dat is waardeloos. Ik kom net langs de ingang en elke auto die binnenkomt wordt gecontroleerd met honden", aldus Boskamp. "Waar zijn we in godsnaam mee bezig voor een voetbalwedstrijd? We moeten echt ons gedrag even gaan veranderen."

Wel heeft Boskamp vertrouwen dat het wellicht in de toekomst weer kan, hij trekt dan ook een vergelijk met Engeland. "Ik hoop dat het op termijn weer kan, omdat het zo hoort. Het is zo veranderd. Supporters bij ons als bij andere ploegen moeten normaal doen. Het is ook in België, het is algemeen. Ik vind het onvoorstelbaar. Ik denk dat we in de leer moeten in Engeland. Als je daar naar het gras kijkt wordt je al geschorst. Plus dat je 3000 pond moet betalen als je het veld betreedt."

Lees meer:
0 reacties