Ivanušec wil schitteren in De Kuip: "Wil tien goals en assists"

Luka Ivanusec
Luka Ivanusec Foto: © BSR Agency

Met een transfersom van ongeveer acht miljoen euro is Luka Ivanušec een van de duurste spelers die Feyenoord ooit heeft aangetrokken. Echter, in zijn eerste jaar heeft de aanvaller geen vaste basisplaats weten te veroveren in De Kuip.

"Ik heb natuurlijk meer willen spelen", begint Ivanušec in gesprek met ESPN. "Maar aan het begin van het seizoen raakte ik geblesseerd. Ik begon goed, maar daarna moest ik weer in vorm zien te komen. Dat duurde te lang voor mijn gevoel", legt hij uit. "Nu richting het einde van het seizoen gaat het weer beter. Ik hoop dat ik die lijn volgend seizoen door kan zetten."

Ivanušec heeft dit jaar vijf assists en drie doelpunten op zijn naam staan. Zijn doel voor volgend seizoen is echter anders. "Ik denk aan ten minste tien doelpunten en tien assist. Dubbele cijfers", zegt hij. 

De aanvaller wisselt dit seizoen tussen basis en bank. Hij prijst echter coach Arne Slot, die volgend seizoen Liverpool zal coachen. "Natuurlijk is het een groot verlies. Hij heeft binnen de club een revolutie teweeg gebracht. Onder hem is de club kampioen geworden. Nu gaan we weer in de Champions League spelen. We speelden schitterend voetbal. Hij verdient een club met de status als Liverpool."

Gevraagd naar wat Ivanušec van Slot heeft geleerd, antwoordt hij: "Om alles sneller te doen. Om altijd een betere speler te willen worden. Hij heeft me ook nieuwe acties in mijn spel aangeleerd. Hoe ik me moet bewegen, hoe ik mezelf moet positioneren en dat soort dingen." 

Lees meer:
0 reacties