"In de ochtend naar Madrid en 's avonds laat teken je voor Feyenoord"

Cyriel Dessers dolblij na een goal
Cyriel Dessers dolblij na een goal Foto: © Pro Shots

Cyriel Dessers kende een bijzondere Transfer DeadlineDay. De spits leek onderweg naar Spanje, maar tekende op het laatste moment een huurcontract bij Feyenoord.

"Ik wist dat ze nog een spits zochten. Midden augustus had ik al een eerste gesprek met de trainer, uiteindelijk is het de laatste dag rondgekomen", zegt Dessers tegen Sport/Voetbalmagazine. "Dat was de meest bizarre dag uit mijn leven. Je vertrekt 's ochtends met de koffer naar Madrid en denkt dat je daar de komende maanden gaat wonen, en 's avonds laat teken je voor Feyenoord."

"Dat was een rollercoaster van emoties", zegt Dessers. "Als speler heb je het op dat moment niet meer zelf in de hand, je bent totaal afhankelijk van wat er op dat moment in verschillende bestuurskamers wordt beslist, in Madrid, in Antwerpen, in Genk, in Rotterdam. Op dat moment had ik daar geen enkele invloed meer op; het was gewoon wachten op het beslissende telefoontje. Hoe vaak het die dag is gekeerd door verschillende redenen... Als dat gefilmd was en er zou een documentaire van gemaakt worden, dan zou die wel eens prijzen kunnen winnen."

Dessers heeft het goed naar zijn zin bij Feyenoord. "Die groep zat toen ik kwam al zo goed in mekaar. Het klikt, dan is het veel prettiger om ergens binnen te komen. Onze trainer Arne Slot is tactisch top, die denkt zoveel stappen vooruit. Juist als een tegenstander denkt te weten hoe we het gaan aanpakken, verzint hij wat anders om hen te verrassen. Dat fascineert me. Daarnaast is hij een hele goeie veldtrainer en hij is ook heel duidelijk in wat hij verlangt. Dan hoef je geen verdere uitleg te vragen. Dat is fijn voor spelers."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 5 dec. 2021, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 12 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
Feyenoord -
zo 19 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Ajax -
wo 22 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Feyenoord -
za 15 jan. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand