"In dat Feyenoord-elftal was Berghuis duidelijk beter dan de rest"

Steven Berghuis baarde recent opzien door aan te kaarten dat hij en zijn teamgenoot Steven Bergwijn meer gekoesterd moeten worden door de publieke opinie. Berghuis was ook van mening dat het slechte spel van Ajax niet alleen hun verantwoording is.

Kale en Kokkie zijn het daar absoluut niet mee eens. "Als je zoiets uitspreekt, moet je dat laten zien in het veld. Je moet niet zeggen dat je het bent, maar wekelijks op het veld de beste zijn. De goede wedstrijden van Berghuis en Bergwijn zijn op een hand te tellen", zegt Kokkie in een video van Voetbalzone.

Kale vult aan: "Als je claimt dat je de beste bent, dan ben je in staat om 34 wedstrijden lang het elftal bij de hand te nemen. Elke 34 wedstrijden het verschil te maken, maar hij (Berghuis, red.) maakt zijn woorden niet waar", is zijn oordeel. "In het verleden hadden we spelers als Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt die wekelijks op het veld lieten zien dat ze de beste spelers waren van de Eredivisie, maar niet met woorden."

Berghuis heeft het moeilijk, zo ziet Kale. "Hij heeft het heel moeilijk. Hij komt bij Feyenoord vandaan, waar hij vaak de gevierde man was. In dat Feyenoord-elftal kwam hij bovendrijven en was hij duidelijk beter dan de rest. Sinds hij bij Ajax speelt is hij een van de elf spelers, of een van de 24-koppige selectie geweest. Bij tijd en wijle doet Berghuis het best aardig, maar je ziet bij hem precies wanneer hij het naar zijn zin heeft."

Lees meer:
0 reacties