Ilias Sebaoui droomt van De Kuip: "De toekomst zal het uitwijzen"

Ilias Sebaoui
Ilias Sebaoui Foto: © BSR Agency

Ilias Sebaoui (22) schittert met tien doelpunten en zeven assists in de Keuken Kampioen Divisie. Oorspronkelijk van Beerschot, wordt hij nu door Feyenoord uitgeleend aan Dordrecht.

"Er werd met mij afgesproken dat ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Feyenoord zal doormaken", vertelt Sebaoui in gesprek met Gazet van Antwerpen. "Het is fijn dat Feyenoord nu al zoveel vertrouwen in mij uitspreekt. Maar voorlopig ligt mijn focus nog volledig bij Dordrecht. We voelen dat we iets historisch kunnen neerzetten. En daar gaan we nog twee wedstrijden voor knallen."

FC Dordrecht staat momenteel op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. "We hadden wel al snel door dat we een sterke ploeg hadden. We zitten hier met vier jongens die worden uitgeleend door Feyenoord. De sfeer is uitstekend en we voetballen ook gewoon goed. De juiste stap? Ja, voor mij valt alles hier in zijn plooi. Het voetbal is minder fysiek dan in België. De Nederlandse manier van voetballen ligt me wel."

De prestaties van Sebaoui zijn niet onopgemerkt gebleven, met interesse van buitenlandse clubs en Eredivisie-teams. Hijzelf lijkt er echter nog niet echt mee bezig te zijn. "Voor mij is het vooral belangrijk dat ik zo veel mogelijk wedstrijden kan spelen. De toekomst zal uitwijzen of dat bij Feyenoord mogelijk is."

Sebaoui droomt ervan om voor het eerste elftal van Feyenoord te spelen. "Dordrecht ligt vlak bij Rotterdam. Ik beschik via de club over een appartement met zicht op het stadion. En ik heb dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd van Feyenoord gemist. De Kuip heeft iets magisch. Natuurlijk droom ik ervan om daar ooit te mogen spelen."

Lees meer:
0 reacties