"Ik zie niet dat Wieffer naar Real of Barça kan over een paar jaar"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Mats Wieffer bereidt zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Rafael van der Vaart ziet dat er veel kenners zijn die vinden dat de Feyenoorder moet gaan spelen tegen Frankrijk.

"Dat vind ik veel te vroeg", is de mening van Van der Vaart. "Daarnaast zie ik niet dat een speler als Wieffer, die het bij Feyenoord hartstikke goed doet hoor, naar een club als Real Madrid of Barcelona kan over een paar jaar. Simons (Xavi Simons van PSV, red.) wél. En daarom moet je hem laten spelen", schrijft de voormalig voetballer in zijn column in De Telegraaf.

Wieffer zal wel wat minuten krijgen van bondscoach Ronald Koeman, zo verwacht Van der Vaart. "Maar dat is vooral gebaseerd op het feit dat een speler als Wieffer bij Feyenoord elke week zichtbaar is. Terwijl er in het buitenland jongens zijn die we met z’n allen nauwelijks goed beoordelen. Daarmee geef ik ook kritiek op mijzelf als analist, want ik heb me erop betrapt dat ik ook geneigd ben om naar spelers in de Eredivisie te kijken in plaats van naar spelers die bij gerenommeerde clubs in de Serie A of de Bundesliga voetballen", is de oud-prof eerlijk.

Frankrijk is een tegenstander van formaat, zo weet Van der Vaart. "Als ze vrijdag lekker hebben gespeeld tegen Frankrijk, zou ik het zo laten staan. Sta je tegen Gibraltar na een helft met 4-0 voor, dan haal je Wijnaldum of De Roon eraf en geef je Wieffer een helft", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand