"Ik vind dat Feyenoord een beter voetbalidee heeft dan PSV"

Robert Maaskant
Robert Maaskant Foto: © Pro Shots

De topper PSV - Feyenoord eindigde in een 4-3 overwinning. De Rotterdammers verloren de strijd vooral op het middenveld, toch is Robert Maaskant niet ontevreden.

"Het klinkt gek na een nederlaag, maar ik vind dat Feyenoord een beter voetbalidee heeft dan PSV", zegt oud-trainer Robert Maaskant vertelt hij bij RTV Rijnmond. "Ik doel op de manier waarop Feyenoord op zoek is. Toch had ik tactisch, maar dat is achteraf praten, wel wat andere keuzes gemaakt."

Hij geeft voorbeelden. "Op het moment dat Feyenoord echt onder druk kwam, bleven ze zoeken naar de korte oplossing in de opbouw. Dat is wel typerend voor hoe Arne Slot dingen wil oplossen, maar in die fase van de wedstrijd denk ik: sla je middenveld over en speel een sterkere spits aan."

El Ahmadi vond het middenveld ook interessant. "Ik vind Quinten Timber en Orkun Kökçü de beste spelers van Feyenoord, maar ze hebben allebei een drang naar voren toe. Je mist iemand die blijft staan, zoals ik dat vroeger deed. Timber kan dat het beste invullen. Misschien als Lutsharel Geertruida fit was, had hij wel gespeeld."

Maaskant ziet dat lengte een probleem is bij de Rotterdammers.. "Het gebrek aan lengte heeft Feyenoord opgebroken", vindt Maaskant. Dat klinkt heel raar omdat er veel meer dingen gebeuren, maar bij standaardsituaties kwam Feyenoord in de problemen. Vooral op het middenveld komt de ploeg lengte te kort. Er zijn twee echte koppers: David Hancko en Gernot Trauner."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
za 22 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 6 nov. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Feyenoord -
do 10 nov. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
Bekijk de hele stand