"Ik had het niet vreemd gevonden als Kamphuis had afgefloten"

Jochem Kamphuis in De Kuip
Jochem Kamphuis in De Kuip Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelde afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers zagen een goal van Yankuba Minteh afgekeurd worden door scheidsrechter Jochem Kamphuis. De arbiter had daar wel wat tijd voor nodig.

Mario van den Ende begrijpt niet helemaal waarom Kamphuis zoveel tijd nodig had. "Het was voor mij een overduidelijke handsbal en voor de VAR ook", zegt de voormalig scheidsrechter in Titelstrijd van VoetbalNieuws. "Makkelie (de VAR, red.) zal ongetwijfeld geïnterpreteerd hebben dat het een bewuste handsbal was."

"In dat geval staat heel duidelijk in de spelregels dat wanneer er een overtreding door het aanvallende team wordt gemaakt er ingegrepen mag worden", aldus Van den Ende. Er was ook sprake van een botsing tussen Igor Paixão en Mats Deijl bij de openingsgoal van Minteh. Beide spelers gingen met de hand op het hoofd naar de grond.

Het spel werd echter niet stilgelegd. "Ik had het niet vreemd gevonden als de scheidsrechter wat attenter was geweest en direct had afgefloten. Ik kan niet in het hoofd kijken van Kamphuis, maar had het niet vreemd gevonden als hij had afgefloten."

Lees meer:
0 reacties