"Ik denk dat Veerman zelf ook dacht dat het Feyenoord zou worden"

Joey Veerman met de bal aan de voet
Joey Veerman met de bal aan de voet Foto: © Pro Shots

Kees Kwakman had verwacht dat Joey Veerman zijn carrière voort zou zetten bij Feyenoord, maar uiteindelijk maakte hij de overstap naar PSV. Daar is werk aan de winkel voor de middenvelder, stelt de analist.

"Ik denk dat hij vorige week zelf ook nog dacht dat het Feyenoord zou worden", stelt Kwakman bij Voetbalpraat. "Opeens kwam PSV. Volgens mij hebben ze afgelopen zomer wel gesproken, maar PSV koos uiteindelijk voor Pröpper. Bovendien vroeg Heerenveen in de zomer nog een fors bedrag, dus toen was de keuze snel gemaakt."

Kwakman had de middenvelder graag onder Arne Slot zien spelen. "Slot is wel helemaal gek van hem en echt een trainer die spelers beter maakt. Hij had denk ik ook de mindere punten van Veerman heel goed kunnen aanpakken. Maar als ik nu van hem hoor wat er bij PSV allemaal rondloopt aan mensen en wat er is aan materiaal, dan gaan ze daar ook goed met hem aan de slag."

De oud-voetballer vindt dat Veerman beter moet worden in het verdedigen, maar snapt niet dat de middenvelder zo vaak lui wordt genoemd. "Dat is kletspraat. Hij loopt de meeste kilometers bij Heerenveen en heeft net zo veel balveroveringen als Edson Álvarez. Alleen moet hij beter verdedigen. Het heeft er niets mee te maken dat hij niet wil, hij kan het gewoon niet zo goed. Daar moeten ze mee aan de slag."

Lees meer:
0 reacties