"Ik denk dat Peter daar nog weleens gillend van wakker wordt"

Christian Gyan
Christian Gyan Foto: © Pro Shots

Christian Gyan werd slechts 43 jaar. Heel Feyenoord treurt om het overlijden van de Ghanese verdediger. Zo ook Paul Bosvelt, die herinneringen ophaalt aan zijn voormalige teamgenoot.

"Hij was iemand die zich nooit meer voelde dan een ander, eerder minder, zou ik bijna zeggen", vertelt Bosvelt in gesprek met Voetbal International. "Dus dat hij zo heel snel geliefd werd bij de supporters is niet zo raar, hij was vooral heel dankbaar dat hij bij ons mocht spelen, dat hij voor dat Legioen mocht spelen. Wie hem ook aansprak, hij was altijd vriendelijk. Ik kan me niet voorstellen dat iemand slechte herinneringen aan hem heeft."

"Nou Peter van Vossen misschien wel. Die stond altijd tegenover hem op de training en vergis je niet: Christian was een blok beton. Ik stond gelukkig meestal een eindje van hem af. Peter begreep er soms niets van als hij weer zo’n Afrikaanse tackle met twee benen vooruit op zich af zag komen. Christian was op de training net zo enthousiast en fel als in de wedstrijden. Ik denk dat Peter daar ’s nachts nog weleens gillend wakker van wordt."

"Ik herinner me vooral zijn eeuwige smile en positivisme. Hij heeft het na zijn loopbaan niet makkelijk gehad, maar als je nu ook weer ziet hoe mensen reageren, dan zegt dat veel. Hij was een nederig en positief man", besluit

Lees meer:
0 reacties