Igor Paixão geniet na: "Angst was te zien in de ogen van Ajax"

Igor Paixão
Igor Paixão Foto: © Pro Shots

Igor Paixão had een fantastische wedstrijd tijdens de Klassieker. De Feyenoorder was verantwoordelijk voor zowel de openingstreffer (1-0) als de zesde goal (6-0) in de historische overwinning.

"Dat mijn vader en vier vrienden uit Brazilië op de tribune zaten, maakte het compleet. Ze werden helemaal gek", vertelt Paixão in gesprek met Voetbal International. Ondanks dat zijn vader en vrienden erbij waren, maakte Ajax niks extra's los bij de Braziliaan. "Wij willen in eigen stadion altijd dominant zijn. Na iedere goal zag je angst in de ogen van de spelers van Ajax."

Dit seizoen kende Paixão ook wat moeilijkere momenten. De vleugelspeler stond eigenlijk niet opgesteld voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar vanwege een blessure van Ivanušec speelde hij toch. "Voetbal, gaat in fases van goed en slecht. Wanneer je in een mindere periode zit, kan je maar één ding doen: in stilte keihard werken. Precies dat heb ik gedaan, hard gewerkt én in stilte gewacht op de kans die weer zou gaan komen", aldus Paixão.

Het contract van de Braziliaan loopt tot de zomer van 2027. "Ik heb het enorm naar mijn zin. Als er ooit iets komt, hoor ik dat wel van mijn agent en Dennis Te Kloese. Tot die tijd verdedig ik de kleuren van de Feyenoord met alles wat ik in me heb", sluit Paixão af.

Lees meer:
0 reacties