Ian Maatsen te slecht voor Feyenoord? "Zat met een teleurgesteld kind"

Ian Maatsen
Ian Maatsen Foto: © Pro Shots

Vader Edward Maatsen, vroeger centrale verdediger, wilde niet dat zijn zoon Ian Maatsen per definitie een carrière kreeg in het profvoetbal. Na een afwijzing van Feyenoord koos hij er zelf voor door te blijven gaan.

"Toen ik voetbalde, liep ik de hele dag op de club. Maar het was niet zo dat we hem pushten om de sport zo intens te beleven of ervan uitgingen dat hij wel even prof zou worden. Daar gingen we pas in geloven toen hij een paar seizoenen op rij niet afviel in de selectieronde bij Feyenoord", opent hij in gesprek met Voetbal International.

Op tienjarige leeftijd kwam Feyenoord in 2013 met het besluit met een ander verder te gaan. "Je zit met een teleurgesteld kind en die vraag je wat hij wil", legt Edward uit. "Verder op dit niveau, of spelen met je vriendjes met wie je gestart bent?"

"Hij koos ervoor om door te gaan en gaf aan dat dit soort dingen hem niet meer zouden gebeuren. En: dat daar iets voor gedaan moest worden. Toen kwamen er extra trainingen van personal trainer Jeff Lang, de vader van Noa, en gingen we met een planning aan de slag", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties