Hugo Borst over Feyenoord-supporters: "Dat vind ik geweldig knap"

Hugo Borst op de tribune bij Sparta Rotterdam
Hugo Borst op de tribune bij Sparta Rotterdam Foto: © BSR Agency

Erik ten Hag eindigde met Manchester United op een zeer matige achtste plaats in de Premier League. De Nederlandse oefenmeester wordt in het Algemeen Dagblad door Hugo Borst flink op de korrel genomen.

Borst steekt van wal en prijst juist Arne Slot. "Het wachten is op Arne Slot bij Liverpool. Het zal geen Oxford-Engels worden, maar Slots academische woordenschat zal een veelvoud worden van de 89 woordjes die Ten Hag steevast staccato bezigt. Schreef ik helemaal aan het begin dat Erik kostelijk, intrigerend is? Erik heeft ook echt een nare kant, blijkt dit weekend. Er openbaart zich een eigenschap die hij echt zou moeten onderdrukken. Ten Hag vindt ‘dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord. Feyenoord was stabiel dit jaar, maar niet top’, zei hij tegen Voetbal International."

Borst gaat door over Slot en Ten Hag. "Stel dat wát je beweert klopt, waarom zou je het als collega-trainer openlijk zeggen over Arne Slot, die ook naar Engeland komt? Ten Hag zegt over Slots overgang naar Liverpool iets aardigs, maar ook: ‘Hij komt in een beter vaarwater terecht dan ik destijds toen ik vanuit Nederland naar Manchester United ging. Qua structuur in de club, qua balans in de selectie.’ Weer excuses. Een beetje jaloers. Ten Hag had ook kunnen zeggen: ‘Arne Slot heeft met aanzienlijke minder financiële armslag dan ik bij Ajax had, Feyenoord drie keer opgebouwd. Altijd dominant voetbal gespeeld. Hoofdprijzen gewonnen. Het humeur van Feyenoord-supporters structureel verbeterd. Dat vind ik geweldig knap", zo schrijft de columnist.

Lees meer:
0 reacties