Hugo Borst haalt uit: "Geeft bijna wekelijks slechte voorbeeld"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is zeer kritisch op Ron Jans. Volgens de journalist gedraagt de oefenmeester van FC Utrecht zich de laatste weken niet goed en dat kwam ook tot uiting in de wedstrijd tegen Feyenoord.

Borst ziet dat de 'leuke, frisse coach van vroeger' langzaam veranderd is in een 'uitgezakte, vaak verongelijkte boomer'. "Ron Jans lijkt steeds meer op een Zuid-Amerikaanse voetballer dan op die aparte leraar Duits. Hij coacht niet zijn spelers maar de arbiter van dienst", schrijft de columnist in het Algemeen Dagblad. "Maak van dat coachen maar corrigeren en klagen, drammen en beschimpen. Man man man. Wat een ophef, wat een theater."

"Hij heeft een heel aardige trainersloopbaan opgebouwd. Maar hoe ouder hij wordt, hoe onsportiever hij zich gedraagt", vervolgt Borst. "Bijna wekelijks geeft hij het slechte voorbeeld aan (jonge) fans en de voetballers met wie hij werkt. Je zou er negentig minuten een camera op moeten zetten. Ron heeft een compleet arsenaal aan misbaar in huis. En maar ouwehoeren, zeiken, gebaren, fulmineren en jammeren langs de lijn. Want zijn club wordt zo benadeeld.

Na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord (4-2) werd Jans erop aangesproken en gaf de oefenmeester aan dat het beïnvloeden van de arbitrage erbij hoort. "Ik vond het een verbijsterend antwoord in gevoelige, polemische tijden. Ron doet aan dat beïnvloeden gewoon grif mee", aldus de journalist. "Alsof het een spel is."

Lees meer:
0 reacties