Hofland over Feyenoord-ontslag: "Mensen denken dat ik Gertjan haatte"

Kevin Hofland
Kevin Hofland Foto: © Pro Shots

Kevin Hofland heeft spijt van zijn houding tegenover Gertjan Verbeek in zijn periode als trainer van Feyenoord. Hofland nam het destijds op voor de selectie, waarna trainer Verbeek zich verraden voelde.

"Mensen denken dat ik Gertjan haatte", begint Hofland bij Voetbal International. "Maar dat was niet zo. Ik was hartstikke blij toen hij werd aangesteld. Man van hard werken, goeie mentaliteit. Onze samenwerking was gewoon goed. Maar zijn omgang met mensen niet."

"Zijn benadering was anders dan iedereen gewend was, waardoor heel veel spelers en stafleden met de ziel onder hun arm rondliepen", vervolgt Hofland. "Gesprekken brachten geen verbetering. Toen ben ik voor de groep opgekomen, omdat ik denk dat je in harmonie veel meer bereikt."

Achteraf had Hofland het anders aan moeten pakken, vindt hij nu. "De kritiek kwam van veel kanten, Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay deden ook hun beklag. Maar ja, ik werd de gebeten hond. Als ik toen de wijsheid van nu had gehad, was ik veel meer het gesprek aangegaan met Gertjan. Had ik hem meer willen helpen, dingen uit handen proberen te nemen. En zo zal hijzelf inmiddels vast ook inzien dat hij zich toen wat anders had kunnen opstellen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand