Hoeveel Feyenoorders naar het EK? "Snoeien op het middenveld"

Bondscoach Ronald Koeman
Bondscoach Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman moet nog heel wat keuzes maken tussen al zijn internationals, er mogen namelijk maar 23 namen op papier komen te staan bij het komende Europees Kampioenschap.

Maarten Wijffels maakt in Algemeen Dagblad een analyse, en ziet dat ook dat enkele Feyenoorders niet gegarandeerd zijn van een plek. Wijffels: "Wat sowieso een klus wordt: snoeien achterin en op het middenveld. Mats Wieffer, Jerdy Schouten, Teun Koopmeiners, Joey Veerman, Quinten Timber: ze kunnen lang niet allemaal mee. En neem Micky van de Ven. Een linksbenige verdediger, spelend bij Tottenham Hotspur in de top van de Premier League. Zo’n speler hoort eigenlijk zonder aarzeling in een EK-selectie."

Wijffels haalt een voorbeeld aan: "Stel: Oranje moet forceren en Koeman stuurt Van Dijk naar voren, dan is Van de Ven de uitgelezen bewaker van de restverdediging. Vijftig meter ruimte in de rug? Van de Ven haalt met zijn enorme snelheid elke doorgebroken spits terug. Alleen is zijn probleem: hij wordt steeds opnieuw geveld door hamstringblessures. Ook nu weer. Dat maakt hem geen ‘betrouwbare’ pion, wat Koeman óók zal meewegen."

Wellicht wordt het aantal namen dat mee mag nog opgeschroefd. "Juist voor een speler als Van de Ven zou een EK-selectie van 26 man daarom een uitkomst zijn. De UEFA is vaker gevoelig gebleken voor druk van grote landen, maar insiders wezen gisteren ook al direct op het belang van ‘kleine’ landen die zullen roepen: zo’n uitbreiding is nóg meer in ons nadeel."

Lees meer:
0 reacties