Historische week brengt spenderend Feyenoord vier aanwinsten

Santiago Gimenez
Santiago Gimenez Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft een historische week achter de rug. Nog niet eerder werd er zoveel geld uitgegeven in Rotterdam om de selectie te versterken. Na de verkoop van Tyrell Malacia en Luis Sinisterrra waren er financiële mogelijkheden die voor Feyenoord ongekend zijn. RTV Rijnmond reconstrueerde de boeiende transferweek van Feyenoord.

Zondag

Op de zondag geeft trainer Arne Slot nog aan dat hij had gehoopt dat er al meerdere spelers bij zijn selectie zouden zijn aangesloten. "We hadden gehoopt iets verder te zijn als het gaat om het aantrekken van nieuwe spelers. Daar wordt wel keihard aan gewerkt. Vorige week stond ik hier ook en toen heb ik gezegd dat ik een speler verwacht, dat is ook uitgekomen. Stiekem had ik de hoop op iets meer. Het heeft iets meer tijd nodig. Ik weet, merk en zie dat ze er keihard mee bezig zijn. Ik verwacht ook dat we er meerdere spelers gaan bij krijgen.''

Maandag

Feyenoord lijkt in Mexico een centrumspits op de korrel te hebben. Directeur Dennis Te Kloese is goed bekend in deze contreien en speelt een grote rol in het vastleggen van Santiago Giménez. “Hij weet precies hoe de structuur bij kleine teams in Mexico werkt. Ik ben hem heel dankbaar, want uiteindelijk is hij degene die mij mijn droom laat vervullen om in Europees te voetballen”, zo legt Giménez uit.

Dinsdag

Feyenoord spreekt met Sevilla over de huur van Oussama Idrissi. Daarnaast wordt er een poging gedaan om Quinten Timber over te nemen van FC Utrecht. De onderhandelingen met Utrecht krijgen prioriteit omdat ook Ajax geïnteresseerd is om Timber naar Amsterdam te halen. Met Idrissi bereikt Feyenoord dinsdagavond een overeenkomst.

Woensdag

Feyenoord meldt officieel de huurovereenkomst met Idrissi en komt tot een akkoord over de overgang van Quiten Timber. Timber wordt de duurste aankoop uit de geschiedenis van Feyenoord. Naar verluidt wordt er ongeveer acht miljoen euro betaald aan FC Utrecht om de middenvelder over te nemen.

donderdag

Benfica lijkt concreet te worden om Fredrik Aursnes over te nemen van Feyenoord. De ploeg zou rond de vijftien miljoen euro over hebben voor de middenvelder. 's Avonds komt de bevestiging dat Quiten Timber de overstap naar De Kuip maakt. Dezelfde avond landt er ook een vliegtuig uit Mexico met Santiago Giménez aan boord.

Vrijdag

Vrijdag tekent de gewilde Santiago Giménez zijn contract bij Feyenoord. Het visum van de Mexicaan moet nog geregeld worden zodat onduideiljk is of hij de competitiestart van Feyenoord al mee kan maken. Quiten Timber speelde niet veel in de voorbereiding maar geeft aan dat hij fit is en de start van de competitie zou kunnen halen. Feyenoord huurt ook Jacob Rasmussen van Fiorentina. De verdediger komt voor één seizoen over vanuit Italië en speelde eerder al voor Vitesse. Feyenoord heeft ook een optie tot koop bedongen.

Zaterdag

Vol trots presenteert Feyenoord Santiago Giménez. Zo wordt een week afgesloten waarin de club vier nieuwe spelers haalde en mijoenen uit kon geven. Toch is Feyenoord nog niet klaar op de transfermarkt. Er moet nog een linksback worden gehaald en het liefst eigenlijk twee.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand