"Hij heeft veel zelfvertrouwen, dat vind Slot natuurlijk ook fijn"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Orange Pictures

Yankuba Minteh maakt de afgelopen weken een uitstekende indruk. De aanvaller valt ook bij Arman Avsaroglu en Jeroen Grueter op en bij de NOS Voetbalpodcast gaat het duo in op de kwaliteiten van Minteh.

Na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ging de NOS met de aanvaller in gesprek. "We hebben die jongen nog niet gesproken, hij speelt goed en wordt met de week beter", zegt Avsaroglu. "Ik vond het wel mooi van Arne Slot, dat hij na afloop nog met Minteh had gezeten: 'Let op: je gaat nu voor het eerst naar de media, je gaat een interview gegeven.' Toen had hij gezegd: 'maak je niet druk trainer, bij Odense was ik elke week man van de wedstrijd'."

Die opmerking valt ook bij Avsaroglu in de smaak. "Hij heeft heel veel zelfvertrouwen en het is ook een makkelijke prater. Het is een leuke jongen, en als hij voor je staat snap je ook heel goed waarom hij zo goed in de groep ligt. Het is een heel vrolijke jongen die niet verlegen is."

Grueter is het daarmee eens: "Je zag het ook bij die goal, want Geertruida rende meteen naar hem toe. Die riep iets van: 'Nu moet je dat dansje doen!' De spelers van Feyenoord lagen echt in een deuk. Slot kon de opmerking ook heel goed hebben, want hij vertelde het met een grote glimlach."

"Dat vind Slot natuurlijk ook fijn, want die houdt wel van verschillend karakters in de ploeg", vult Avsaroglu aan. "Iemand als Minteh kan je er gewoon heel goed bij hebben. De stappen die die jongen maakt, zijn toch best groot te noemen. Je zag de snelheid en de dreiging aan het begin van het seizoen, maar je zag ook bij de wedstrijd tegen Celtic in de Champions League dat Slot het elftal moest aanpassen aan hem, omdat hij niet begreep hoe het drukzetten werkte."

"Je merkt dat hij dat nu ook beter begint te begrijpen. Dan kan deze jongen een enorme wapen zijn, ook in Europa met zijn snelheid en één-tegen-één actie. Hij kan heel makkelijk iemand voorbij en is heel doelgericht. Van Hanegem gaf ook terecht aan dat Feyenoord nu al een lijntje moet uitgaan om hem nog een jaar te huren. Dit is wel een speler waar heel veel rek in zit", aldus Avsaroglu.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Heracles Almelo
14:30
Feyenoord
zo
14/01
Feyenoord
16:45
NEC
zo
21/01
Vitesse
14:30
Feyenoord
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand