Hiele liet voetbalwereld achter zich: "Een wereldje op zich"

Joop Hiele
Joop Hiele Foto: © Pro Shots

Joop Hiele keepte in een ver verleden meer dan 300 duels voor Feyenoord. Later was hij ook nog trainer in de jeugd waardoor Hiele zich een echte Feyenoorder mag noemen.

Toch heeft Hiele het voetbalwereldje achter zich gelaten, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. "Ik ben nog wel docent bij de KNVB, maar verder doe ik niks meer in het voetbal. De laatste jaren was ik hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Daar ben ik sinds dit seizoen mee gestopt. Ik vind dat ik het lang genoeg heb gedaan en het is ook wel eens fijn om een vrij weekend te hebben."

Hiele ziet in dat er veel meer is dan alleen voetbal. "Het is ook goed om uit die tunnel te stappen. Het voetbal is toch een wereldje op zich, een vacuüm. Let wel, ik heb altijd enorm veel plezier beleefd aan het voetbal, maar ik vind het toch ook wel lekker om in een andere wereld te zitten. En nu kan ik wat meer van een afstandje naar het voetbal kijken en zeiken als ieder ander als het wat minder is."

Ook werkte hij bij PSV in Eindhoven, een leerzame tijd. "In mijn tijd als keeperscoach bij PSV ben ik mezelf gaan specialiseren in mentale vaardigheden, wat zeer gestimuleerd werd door PSV. Daar heb ik meerdere cursussen voor gevolgd. Ook omdat ik me daar zelf erg voor interesseerde. Tien jaar geleden zag ik een advertentie van een middelbare school in Schoonhoven, die een mental coach zocht om als schoolcoach te gaan fungeren. Ik wilde eens kijken hoe dat zou zijn en zo ben ik erin gerold. In eerste instantie zou ik het schooljaar afmaken om te zien of het zou bevallen. Daar is een contract voor onbepaalde tijd uit voortgekomen en de uren zijn ruim verdubbeld", besluit Hiele.

Lees meer:
0 reacties