'Het miljoenenbod uit China kwam ook op een mooi moment''

Sam Larsson gaat Feyenoord per direct verlaten. De Zweed moet nog medisch gekeurd worden, maar dan is zijn transfer naar China afgerond en is Larsson officieel speler van Dalian FC.

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad weet wel waarom Feyenoord Larsson laat gaan. "Het lijkt vreemd, maar toch is de verkoop van de Zweed volstrekt logisch", begint Gouka. "Allereerst, de 26-jarige linkerspits maakte sinds zijn komst in de zomer van 2017 eigenlijk nooit echt indruk. Larsson zou na de zomer zijn laatste contractjaar ingaan in de Kuip, bijtekenen was eigenlijk voor beide partijen geen optie, maar een transfervrij vertrek uiteraard ook niet. Het miljoenenbod uit China kwam dan ook op een mooi moment."

Feyenoord liet een bod van vier miljoen links liggen, maar het bod van vijf miljoen konden de Rotterdammers niet afslaan. "De ruim vijf miljoen die Dalian Professional Football Club overmaakt naar Rotterdam, wilden ze in de Kuip echter onder geen beding laten lopen. Het is zelfs nog iets meer geld dan er in 2017 door Feyenoord is betaald aan Heerenveen om de grillige Zweed over te kunnen nemen. Bovendien moet Feyenoord nog altijd Advocaat over de streep trekken om volgend seizoen verder te gaan als trainer."

Dick Advocaat weet nog niet zeker of hij bij Feyenoord blijft. Dat ligt mede aan het feit dat Advocaat versterkingen wil zien en sterkhouders wil behouden. "De Hagenaar wil een beeld geschetst zien waarin er perspectief is voor de Rotterdammers na de zomer en met de miljoenen die nu binnenstromen kan Feyenoord op de transfermarkt iets doen om de selectie enigszins op peil te brengen. Dat is nodig want het is aannemelijk dat spelers als Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia en Rick Karsdorp vertrekken, terwijl een verkoop van Steven Berghuis zeker niet uit valt te sluiten", aldus Gouka.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand