Het grote transferrapport: 'Veel directe versterkingen voor Feyenoord'

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Feyenoord versterkte zich in de afgelopen transferperiodes met zestien speelsters. Stef de Bont maakt bij Voetbal International de tussenbalans op, welke dit seizoen gehaalde spelers tot een flop uitgroeiden, of juist een topaankoop waren.

Bij de basisspelers begint De Bont met Danilo, die in 35 duels in actie kwam en 11 keer scoorde. "Danilo past perfect in het pressingvoetbal van Arne Slot. De Braziliaanse spits geniet van defensief werk. Een eigenschap die zeldzaam is bij aanvallers. Qua rendement (goals + assists) is Danilo bovendien de meest waardevolle speler van Feyenoord", schrijft hij.

Ook Javairô Dilrosun wordt geroemd, de aanvaller die werd overgenomen van Hertha BSC. "Of Dilrosun nu speelde als rechtsbuiten, linksbuiten of als nummer 10: hij voerde altijd zijn opdrachten uit. Dus stelt Slot hem bijna altijd op. Aanvallend moet Dilrosun zijn loopacties beter leren te timen."

Dan hebben we nog de 'ideale aanvaller' Santiago Giménez. "Vanaf de bank maakte de Mexicaan onder meer een cruciaal doelpunt in de laatste groepswedstrijd tegen Lazio. Slot ging hem opstellen vanaf het moment dat Giménez defensief zijn aandeel kon leveren. Hij is meer dan Danilo een aanvaller die zelf wat kan creëren, met zijn fysieke kracht en loopacties in de diepte."

Ook Quinten Timber, die op dit moment met een knieblessure aan de kant staat, wordt uitgelicht in positieve zin: "Met zijn dribbels van achteruit versnelde hij de opbouw. Alleen moest Timber zichtbaar wennen aan zijn verantwoordelijke rol. Hij speelde het best samen met Orkun Kökçü in wedstrijden waarin Slot een verdedigende middenvelder achter hen zette", schrijft De Bont.

Daarnaast wordt Mats Wieffer, de Tukker die werd overgenomen van stadgenoot Excelsior, uitgelicht. "De voorselectie van Oranje was een bevestiging van de ontwikkeling van Mats Wieffer. In de Keuken Kampioen Divisie blonk hij bij Excelsior al uit in voorwaartse passes en onderscheppingen. Toen Wieffer na de WK-break de kans kreeg bij Feyenoord, toonde hij daar dezelfde kwaliteiten."

Vervolgens komen we uit bij de opvolger van Senesi, Dávid Hancko. "De scouts van Feyenoord zagen in de mandekker uit Slowakije een verdediger die perfect paste in de speelstijl van Arne Slot. De linkspoot speelde moeiteloos met grote ruimtes in de rug en oogde comfortabel aan de bal."

Tot slot komt Sebastian Szymanski aan bod. Vanwege de oorlog in Oekraïne wilde de nummer 10 snel weg uit Rusland, waarna Feyenoord toehapte. "Vanaf de eerste wedstrijd is hij van toegevoegde waarde met de traptechniek in zijn linker. Dat koppelde Szymanski aan enorme werklust zonder bal. Hij bleek daarmee de ideale opvolger van Guus Til", besluit De Bont.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand