Het einde van een bewogen seizoen voor Feyenoord

Arne Slot voor het duel tegen Heracles Almelo
Arne Slot voor het duel tegen Heracles Almelo Foto: © Pro Shots

Met nog een aantal wedstrijden te gaan lijkt het seizoen van Feyenoord toch wel te eindigen in een teleurstelling. De ploeg van trainer Arne Slot bevindt zich op de tweede plek in de Eredivisie, is uitgeschakeld in de Europa League, maar mag zich ook opmaken voor de bekerfinale. Deze zal op 21 april gespeeld worden in het eigen stadion De Kuip tegen NEC. Mogelijk krijgen de Feyenoordfans dus toch nog iets om voor te juichen. Tegelijkertijd moeten de Rotterdammers ook nog rekening houden met FC Twente in de strijd om de tweede plek.

De onverslaanbare concurrent

Vorig seizoen wisten de Rotterdammers nog voor de zestiende keer in de geschiedenis de kampioen van Nederland te worden. Na 34 wedstrijden hadden ze in totaal 82 punten, terwijl PSV op de tweede plaats eindigde met 74 punten en Ajax op plaats drie met 69 punten in de Eredivisie. Opvallend genoeg is dit seizoen gebleken dat Feyenoord niet per se minder presteert maar PSV vooral beter presteert. Zo had PSV vorig seizoen na 21 wedstrijden pas 42 punten, terwijl ze er dit seizoen 59 hadden na evenveel wedstrijden. Feyenoord had er vorig seizoen 46 na 21 wedstrijden en dit seizoen zelfs 49 punten. Afgelopen zomer heeft PSV flink ingekocht en zoals blijkt ook nog met succes. Op 3 maart kwamen beide ploegen elkaar tegen en toen had Feyenoord dichterbij kunnen komen. In Eindhoven eindigde de wedstrijd echter in een 2-2 eindstand, waardoor het gat tien punten bleef.

Het seizoen kan toch nog een mooi einde krijgen

Verder was februari een opvallende maand voor de Rotterdammers. Zo werden ze, na een 1-1 gelijkspel en nederlaag na penalty’s, uitgeschakeld door AS Roma in de Europa League. Aan de andere kant wisten ze in de halve finale van de KNVB Beker wel te winnen van FC Groningen, waardoor het team van Arne Slot zich wist te plaatsen voor de bekerfinale. In het verleden won Feyenoord deze titel maar liefst dertien keer, alleen Ajax deed het beter met twintig titels. De laatste keer dat Feyenoord er met de eindzege vandoor ging is alweer in 2018. Ruim zes jaar geleden was Feyenoord met 0-3 te sterk voor AZ, dankzij doelpunten van Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra. Op 21 april is NEC dus de tegenstander en kan Feyenoord alsnog een prijs winnen dit seizoen. Volg live voetbal en voetbaluitslagen en blijf op de hoogte van de prestaties van Feyenoord.

De maand februari bleek uiteindelijk cruciaal voor Feyenoord. Zo werd de ploeg uitgeschakeld door AS Roma in de Europa League en wisten ze zich wel te plaatsen voor de KNVB Bekerfinale. In maart begonnen ze met de zware uitwedstrijd tegen PSV en door het gelijkspel lijkt het kampioenschap naar Eindhoven te gaan dit jaar. Voor Feyenoord kan de KNVB Beker dus nog de troost worden in dit teleurstellende seizoen. Tegelijkertijd moeten ze ook nog met FC Twente strijden om de tweede plek op de ranglijst in de Eredivisie. Belangrijke weken komen er dus nog aan voor de Rotterdammers.

Lees meer:
0 reacties