Heracles-doelman noemt Feyenoord-goal ongeldig: "Heeft geen zin"

Feyenoord won zondagavond met 3-0 van Heracles Almelo. De goal waar het steen-papier-steen spelletje aan vooraf ging, daar was veel over te doen. Heracles-doelman Michael Brouwer heeft het voorval niet gezien, maar baalt wel van de goal die vervolgens volgde. Dit doelpunt had volgens hem niet mogen tellen, zo laat hij weten in 1Twente Voetbaltijd.

Brouwer legt uit: "Het interesseert met helemaal niks, moeten ze zelf weten. Over de vrije trap, je hebt een regel. Je mag een muurtje naast een muur zetten en daar moet een afstand tussenzitten. Dat hebben we tegen NEC ook al meegemaakt en die afstand klopt twee keer niet. Twee keer komt het muurtje van de tegenstander in onze muur. Dat maakt het voor mij onmogelijk om te reageren."

"Dat betekent dat die tegendoelpunten formeel niet horen te tellen", vervolgt hij. "Ik heb het nog niet helemaal goed terug gezien, dus moet het nuanceren. Maar dat maakt het wel lastig. En daar reageerden we ook op richting Nijhuis, dit is wat we zien. Ik ben er niet naartoe gelopen, dat heeft geen zin meer."

Brouwer werd niet op het verkeerde been gezet door het steen-papier-schaar spelletje tussen Quilindschy Hartman en Santiago Gimenez. "Ik heb de bal niet eens zien vertrekken. Volgens mij stonden Wieffer en een andere speler in de lijn van mij en de bal en die duiken in één keer weg", besluit de keeper van Heracles.

Lees meer:
0 reacties