Henk Fraser: "Het ging toen nog helemaal niet over diversiteit"

Henk Fraser
Henk Fraser Foto: © Pro Shots

Feyenoord won begin jaren 90 meerdere prijzen. Een van de spelers van de goede lichting was Henk Fraser, tegenwoordig trainer bij Eredivisionist RKC Waalwijk.

De Rotterdammers waren verwend voor wat betreft het winnen van prijzen, zo laat ook Fraser weten in Voetbal International. "Misschien wel ja, maar het is onzin om het gewenning te noemen. De KNVB-bekerwinst van 1991 bracht meer ontlading, dat was zeker zo, maar dat was meer omdat de club uit een moeilijke periode kwam en er lang niets was gewonnen. Deze zege was een jaar na de titel. Dat was een groter feest, ja. Maar wij vierden iedere prijs. Daar hadden we de groep ook voor."

Fraser weet dat diversiteit tegenwoordig een belangrijk onderwerp is in de maatschappij, dat was toen wel anders. Fraser: "Het ging toen nog helemaal niet over diversiteit, maar we hadden van alles wat. Geen groepjesvorming, alles liep door elkaar. De overtuiging en de passie straalde ervan af. Je speelt zoals je traint, dat gold echt bij ons. De vonken vlogen er soms van af. Ik ben er als trainer ook van overtuigd dat je speelt zoals je traint."

Lees meer:
0 reacties