Hélène Hendriks walgt van oud-Feyenoorder: "Slaat nergens op!"

Oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum heeft zich bij veel mensen niet populair gemaakt door het schenden van de mensenrechten in Saudi-Arabië, terwijl hij de mond vol heeft over racisme en discriminatie.

Hélène is dan ook duidelijk over Wijnaldum. "Het structureel en stelselmatig schenden van mensenrechten vergelijkt hij dus met dit. Dan denk ik: er zal toch iemand wel met hem gesproken hebben? Je wist dat deze vraag zou komen. Dit vind ik erg, maar ook dat hij zegt dat hij er niets van merkt in Saudi-Arabië."

De presentatrice gaat nog even door met vuren. "Hij neemt mensen toch wel de maat waarvan hij vindt – en terecht hoor – dat ze racistisch zijn of discrimineren. Daar is hij altijd heel duidelijk over, maar dan gaat hij wel voetballen in Saudi-Arabië. Dan wordt hij gevraagd naar de misstanden qua mensenrechten en: ‘Nee, nee, ik heb het nooit gezien.’"

De schending van mensenrechten in Saudi-Arabië kun je volgens Wijnaldum wegstrepen tegen de toeslagenaffaire in ons land. “Dan denk ik: daar had je iets langer over na kunnen denken, want dat slaat natuurlijk helemaal nergens op”, aldus Hélène.

Lees meer:
0 reacties