Hel breekt los bij Ajax richting Klassieker: 'Directeur geschorst'

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

In de aanloop naar de Klassieker Feyenoord - Ajax, gaat het helemaal mis in Amsterdam. De Amsterdammers gaan Alex Kroes schorsen, meldt de Telegraaf dinsdagochtend. De nieuwe algemeen directeur zou verdacht worden van het handelen met voorkennis.

De Raad van Commissarissen onder leiding van Michael van Praag is van plan om Kroes te schorsen. Kroes zou aandelen van Ajax hebben gekocht op het moment dat hij al wist de algemeen directeur te worden van de Amsterdamse club. Het is nog onduidelijk of de schorsing uiteindelijk een ontslag of eerst een onderzoek zal inleiden.

Dit nieuws zal als een bom inslaan in Amsterdam. Na twee jaar van bestuurlijke chaos leek de club met de aanstelling van Kroes eindelijk aan een rustige toekomst te kunnen beginnen, maar na amper een maand in dienst lijkt niets minder waar. Ajax wachtte nota bene maandenlang op concurrentiebeding van AZ voor de nieuwe algemeen directeur eindelijk kon beginnen.

Update: Ajax heeft het nieuws zelf ook bevestigd via de officiële kanalen. "Wij zijn zeer onaangenaam verrast dat dit Ajax nu overkomt, want dit is zeer slecht voor de club en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt", reageert Van Praag over de beschuldigingen aan het adres van Kroes. "Een dergelijke wetsovertreding kan een beursgenoteerde onderneming niet tolereren, zeker niet als het de CEO betreft."

De club laat weten binnenkort bij de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders met de aandeelhouders te spreken over een mogelijk ontslag. Daarna zal de RvC zelf een besluit nemen over de toekomst van Kroes.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand