Hartman over interlandcarrière: "Handig om zo'n vangnet te hebben"

Quilindschy Hartman in De Kuip
Quilindschy Hartman in De Kuip Foto: © Orange Pictures

Quilindschy Hartman meldt zich deze week voor het eerst bij Jong Oranje. De linksback van Feyenoord had echter ook voor een ander land uit kunnen komen.

Zo werd de verdediger vorige week nog gebeld door de bondscoach van Curaçao, Remko Bicentini. "Bicentini trekt wel een beetje aan mij", bevestigt Hartman aan De Telegraaf. "Hij belde mij van de week nog op en ziet mij het liefste voor Curaçao spelen."

Hartman - geboren en getogen in Zwijndrecht - heeft Curaçaose roots, maar negeert voorlopig de lokroep van Bicentini. "Zeker zo lang ik nog in aanmerking kom voor het Nederlands elftal. Ik heb hier alles meegemaakt. Ik ben in Nederland opgegroeid en heb hier mijn voetbalopleiding genoten. Dan is de keuze niet zo moeilijk."

Toch wil de linksback nog niet alle banden met Curaçao verbreken. "Stel dat het écht niets gaat worden met mij en Oranje, dan kan ik altijd nog een interlandcarrière hebben met Curaçao. Het is een aardige ploeg met veel jongens uit de Eredivisie. Het is prettig om zo'n vangnet te hebben", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand