Hartman baalt flink na tegenvaller: "Het zal even slikken zijn"

Quilindschy Hartman
Quilindschy Hartman Foto: © Pro Shots

Quilindschy Hartman moet vanwege blessureleed noodgedwongen het EK aankomende zomer missen. Hartman zit voorlopig in de lappenmand en baalt flink van wat hem is overkomen.

Tegenover ESPN laat de jonge verdediger zich uit over hoe hij zich voelt. "'Ik heb het voornamelijk moeilijk op wedstrijddagen. Zeker dadelijk met het EK zal het even slikken zijn. Ik had denk ik een goede kans om daar te staan. Ik heb Koeman natuurlijk gesproken, ik zou sowieso meegaan. Of ik had gespeeld, weet ik niet. Stiekem dacht ik wel dat ik gespeeld had. Ik ga wel kijken. Het is natuurlijk ook mijn team en ik heb bijgedragen dat we het EK gehaald hebben. Ik hoop dat ze het goed gaan doen en ga zeker kijken.''

Hartman heeft in de gaten dat veel mensen achter hem staan. "Ik heb heel veel steun gevoeld. De mensen om mij heen en de hoeveelheid kaartjes die ik heb ontvangen. Dat doet me heel goed en geeft een gevoel van: ik wil heel graag terugkomen en de mensen laten zien dat ik er weer bovenop kan komen. Ik heb heel veel steun gehad van allerlei verschillende mensen. Natuurlijk het team en mensen die op 1908 werken. Het is wel lastig, want uiteindelijk gaat alles gewoon door. Dat besef ik me ook wel."

De verdediger geeft aan dat het niet altijd makkelijk is. "De eerste weken voelt iedereen mee, uiteindelijk heb je een paar jongens waar je veel contact mee hebt hoe het gaat. Uiteindelijk gaat het team verder. Dat is soms lastig om te zien. De Feyenoord-fans gaan ook gewoon door. Als wij 6-0 winnen van Ajax dan is er niemand die dag denkt: jammer dat Hartman er niet was. Dat is mentaal af en toe zwaar en moet je accepteren en doorheen."

Hartman blikt ook terug op zijn eerdere blessure. "Het is eigenlijk niet te vergelijken, toen speelde ik in de jeugd. Ik liep uit contract en had mezelf niet op de kaart gezet. Nu heb ik mentaal heel veel rust omdat het publiek mij al een beetje kent en ik mezelf op een bepaalde manier heb bewezen. Nu heb ik minder stress, maar het is mentaal ook weer zwaar omdat er zoveel dingen aankwamen. Het is niet te vergelijken, maar ik heb meer rust dan toen."
 

Lees meer:
0 reacties