Hancko wint fraaie prijs: "Bevestiging dat ik constant presteer"

David Hancko juicht
David Hancko juicht Foto: © Pro Shots

Feyenoorder Dávid Hancko is deze week verkozen tot AD Sportwereld-speler van de maanden februari en maart. De Slowaak mocht de prijs op het trainingscomplex van Feyenoord in ontvangst nemen.

Hancko is blij met de prijs. "Vorig seizoen won ik het klassement en was ik niet één keer in het seizoen de beste van de maand of maanden. Maar mijn prestatie hangt natuurlijk niet af van het maken van een doelpunt of het leveren van een assist. Als dat wel gebeurt, is het iets extra’s. Het is wel lekker om te scoren en zeker precies voor het meest fanatieke publiek. Wat ik vooral uit zo’n prijs haal en uit het feit dat ik weer hoog in het klassement sta, is de bevestiging dat ik constant presteer. Voor een verdediger heel belangrijk. Op een goed niveau. En de waardering is fijn natuurlijk."

Hoewel Hancko met een heel goed gevoel terugkijkt op de 6-0 overwinning op Ajax, is zijn blik alweer gericht op het volgende duel. "We moeten plek 2 nog veiligstellen. Jij vraagt nog naar de Klassieker en dan zeg ik eerlijk dat bijzonder was. Met 6-0 lever je wel een signaal af aan de voetbalwereld, ook buiten Nederland. De mensen hier zeiden dat de wedstrijd over jaren nog terug zal keren in kranten en op televisie. Dat is mooi. En ik scoorde nog ook, maar ik vreesde voor buitenspel. Daarom juichte ik ook niet zo enthousiast. Maar de kans is groot dat wij als spelers over een jaar of tien nog eens gebeld worden over deze wedstrijd. Maar voor nu is Fortuna Sittard belangrijker. Ajax was mooi, maar het is geweest, we kijken weer vooruit."

Lees meer:
0 reacties