Hancko: "Sinds ik haar ken, gaat mijn loopbaan zo snel omhoog"

Dávid Hancko viert zijn goal
Dávid Hancko viert zijn goal Foto: © BSR Agency

Mental coach Marian Jélinek heeft David Hancko veel kunnen helpen in zijn carrieère. De mental coach had onder meer de beroemde ijshockeyer Jaromír Jágr al geholpen. Hanck had moeite met het verwerken van het feit dat hij bij Fiorentina niet slaagde.

"Wat voor mij het punt was: ik wil alles goed doen, maar ergens was er nog die twijfel. Of ik wel echt goed genoeg was, waarom het in Italië niet was gelukt. Die gesprekken met Marian gaven mij nieuwe inzichten", vertelt Hancko bij het Algemeen Dagblad.

Dat maakte hem een completere speler. "Daar heb ik veel aan gehad. Daar komt ook dat dingetje van alles opschrijven vandaan. Dat vertelde ik al eerder in jullie krant. Voor wedstrijden schrijf ik op wat er van mij wordt verwacht. Simpele dingen als ‘agressief starten’ of ‘de diepte uit het spel van de tegenstander halen’. Als ik het opschrijf, blijft het beter hangen."

Zijn vrouw, die proftenniser was, gaf haar carrière op. "Ze offert zich op. Ik ben haar enorm dankbaar. Sinds ik haar ken, gaat mijn loopbaan zo snel omhoog. Soms wil ze een partij tennissen, maar haar niveau is erg hoog, ze vindt niet snel iemand met wie ze echt kan spelen. Ik ga weleens mee naar de baan."

Lees meer:
0 reacties