Hancko doet situatie uit de doeken: "Daar trainden we elke week op"

David Hancko
David Hancko Foto: © Pro Shots

David Hancko kende goede jaren onder Arne Slot die onlangs naar Liverpool vertrok. De verdediger die namens Slowakije op het EK actief was, deelt complimenten uit aan Slot in een gesprek met Voetbal International.

Hancko vertelt openhartig en postief. "Je hebt bij hem altijd echt veel zin om te gaan trainen. Zijn speelwijze en ook de video's die hij in teambesprekingen laat zien zijn allemaal zo professioneel. Hij laat je altijd zien wat je specifiek moet doen bij een bepaalde manier van drukzetten van de tegenstander. En daar trainden we dan een week op. Dan zei hij bijvoorbeeld: als ze op deze manier druk zetten, dan moeten we op deze plek een extra speler vinden."

De Slowaak zegt dat hij veel leerde van Slot. "Hij gaf precies aan waar we moesten staan in allerlei situaties. Met deze dingen is hij zo speciaal. Hij heeft me heel veel inzichten gegeven, ik merk het nu ook bij het nationale team of als ik wedstrijden op tv kijk, dat ik dan herken wat teams doen, wat het verdedigende team moet doen en wat de tegenstander moet doen om goed op te bouwen. Dit is wat hij me allemaal heeft bijgebracht", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties