Hancko bezorgt Feyenoord zege: "Niet de start zoals tegen Ajax"

Dávid Hancko juicht na zijn goal voor Feyenoord
Dávid Hancko juicht na zijn goal voor Feyenoord Foto: © Pro Shots

Dávid Hancko bewees zondag maar weer eens zijn waarde voor Feyenoord. De Slowaak was verdedigend stabiel én maakte ook nog eens de winnende treffer. Dat alles in een volgens hem lastige wedstrijd.

"Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde Slot dat het een geweldige voorbereiding is op de wedstrijd tegen NEC met wat wij kunnen verwachten. Een lastige tegenstander met fysieke kwaliteiten en een goede trainer. Dat voelde wij vandaag en daarom ben ik ook blij dat we deze uitwedstrijd hebben gewonnen", vertelt Hancko voor de camera's van ESPN. "Nu moeten we ons deze week voorbereiden op de finale."

De mandekker vervolgt: "We hadden niet de start zoals tegen Ajax, maar we verdedigden goed. In het tempo van de wedstrijd tegen Ajax konden we veel ballen winnen, maar nu was de bal vaak buiten het veld met inworpen bijvoorbeeld. Het is hun manier van spelen en daar zijn ze goed in. Het was daarom belangrijk dat we het konden verdedigen."

Fortuna maakte het Feyenoord niet makkelijk, zo merkt Hancko op. "Natuurlijk is het heel lastig, maar als we succesvol willen zijn en wedstrijden willen winnen, moeten we ook fysiek de strijd met ze aan gaan. Ik denk dat we vandaag ook in het strafschopgebied veel duels hebben gewonnen."

De Slowaak was trefzeker uit een corner: "We praten op de besprekingen altijd over de standaardsituaties. Als de wedstrijd zo dicht bij elkaar ligt, kunnen die een wedstrijd bepalen. We hebben nu daaruit ook de wedstrijd gewonnen", aldus Hancko, die nu zijn vizier richt op de bekerfinale. "Ik kijk er heel erg naar uit. Ondanks dat het stadion voor de helft gevuld is met onze fans, voelt het als ons veld. We wonnen het kampioenschap vorig seizoen en dit is een nieuwe kans om een prijs te winnen. We moeten ons goed voorbereiden en weer alles geven."

Lees meer:
0 reacties