Hancko: "Als ik hier gratis moest spelen, had ik dat ook gedaan"

Dávid Hancko juicht na zijn goal voor Feyenoord
Dávid Hancko juicht na zijn goal voor Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord en David Hancko lijken voor elkaar gemaakt. De Slowaak voelt zich geweldig in Rotterdam en zag zijn carrière bij de Rotterdammers exploderen.

"Ik heb weleens gezegd: als ik hier gratis moest spelen, had ik dat ook gedaan. Het is een grapje natuurlijk, maar Feyenoord en Rotterdam zijn perfect voor mij en mijn familie", opent Hancko in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bij Sparta Praag was hij ook al doorgebroken. "Ik was als voetballer nooit het grootste talent. Bij Zilina zat ik in de jeugdopleiding en keek ik op naar Milan Skriniar. Hij was drie jaar ouder dan ik en vertrok naar Sampdoria in Italië."

Zelf maakte hij die keuze niet. "Ik kon later zelf ook naar clubs in Italië en Engeland, maar in eerste instantie niet voor het eerste elftal. Ik vond dat ik nog harder moest werken, nog meer moest doen. Ik wilde zo graag verder komen. Misschien werkte ik zelfs wel te hard in die tijd. Dat zit er nou eenmaal in."

"Op een gegeven moment stond Fiorentina op de stoep en vertrok ik naar Italië. Van de 38 wedstrijden zat ik er 35 op de bank. Ik voelde me de flop van de Serie A en dacht ook dat de mensen het zo zagen. Ik ging naar Sparta Praag en krabbelde daar weer overeind. Maar in mijn achterhoofd knaagde het mislukte jaar bij Fiorentina wel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties