Hamer kijkt terug: "Op een blaadje zag ik of ik bij de selectie zat"

Gustavo Hamer bij Coventry City
Gustavo Hamer bij Coventry City Foto: © Pro Shots

Gustavo Hamer wist niet door te breken bij Feyenoord. De vleugelverdediger annex middenvelder is inmiddels vaste basisspeler bij Coventry City in de Engelse Championship.

“Feyenoord zat niet in mijn DNA, zoals bij Justin Bijlow bijvoorbeeld. Maar het kan wel in je lijf kruipen en er nooit meer uit gaan. Ik ben een echte Feyenoorder geworden”, begint Hamer in Voetbal International. “Ik had geen goede connectie met Gio. Hoe hij met mij als jonge jongen omging, vond ik niet netjes.”

“Hij had een selectie van zestien man, dat was het dan ook. Alle jongens die er net buiten vielen kregen niet de aandacht die ze hoorden te krijgen. Ik was er daar één van. Hij is de manager, hij mag het doen. Hij hoeft mij niet te vriend te houden. Maar af en toe vragen hoe het gaat is volgens mij een kleine moeite", gaat Hamer verder.

"Ik hoorde niets. Op een blaadje zag ik of ik bij de selectie zat. Voor Feyenoord heeft Van Bronckhorst het geweldig gedaan, maar ik heb persoonlijk heel weinig aan hem gehad", geeft de later naar PEC Zwolle vertrokken Hamer aan.

Wel had Hamer iets aan Dirk Kuyt. “Hij hield de groep echt bij elkaar. Hij was de verbinder, de motivator. Dirk maakte ons kampioen, voor mijn gevoel. En ik genoot enorm van Karim El Ahmadi, in mijn ogen de beste speler. Zo slim en zo sterk aan de bal. Van hem heb ik wel veel geleerd.”

Dankzij FeyenoordPings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een zege van Feyenoord tegen Maccabi Haifa! Zet 5 euro in en pak maar liefst 20 euro winst! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand