Hake lovend over Go Ahead Eagles: "Vergelijkbaar met Feyenoord"

René Hake na het behalen van Europees voetbal
René Hake na het behalen van Europees voetbal Foto: © Pro Shots

René Hake schreef in mei geschiedenis door met Go Ahead Eagles Europees voetbal te halen. De 52-jarige trainer merkte de afgelopen weken wat deze prestatie heeft losgemaakt in Deventer. Hake kan bijna niet meer normaal over straat in de stad.

De trainer weet heel goed wat hij met Go Ahead heeft losgemaakt in Deventer. "Dat besef ik goed, want daar ontkom ik niet aan", begint Hake bij Voetbal International. "Werkelijk iedereen komt naar me toe. We hebben de mensen in Deventer echt iets gegeven en trots gemaakt."

De trainer vervolgt: "Al bij ons vertrek richting De Galgenwaard en toen we na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht terug met de bus de A1 afreden, werden we opgewacht door honderden fans. Het was met fakkels en vuurwerk één groot gekkenhuis. In De Adelaarshorst ging dat feest ’s nachts met duizenden mensen gewoon door."

"Dan besef je wel dat we iets bijzonders hebben gepresteerd. Dit doet wel iets met de club, de fans en de stad, hoor. Ik krijg er weer kippenvel van. Op zulke momenten voel je nog meer dat Go Ahead een echte volksclub is. De beleving van de supporters in Deventer is volgens mij vergelijkbaar met FC Twente en Feyenoord. Ze zijn oprecht in hun emoties en ongelooflijk betrokken. Go Ahead is hun leven en dat voel je", aldus René Hake. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand